OffBox: Tusen millioner stjerner og en venn

av Per Roar og Lars Notto Birkeland

Sted: Fagerborg kirke Tid: 18. november kl. 11.30. Gratis med festivalpass! Målgruppe: fra 7 år Varighet: 60 min.

Basert på orgelmusikk av Jehan Alain (1911–1940), og fortellingen om Den Lille Prinsen av Antoine de Saint-Exupéry (1900–1944).

Reven og flyveren møtes i ørkenen, mange år etter at Den lille prinsen forsvant nettopp der. De oppdager tilfeldigvis at de begge kjente Den lille prinsen og begynner å fortelle hverandre historier om sine møter med ham. De virvles snart inn i en strøm av minner som de spiller og leker ut med hverandre. I løpet av leken viskes grensene ut mellom den gang da og øyeblikket her og nå, og de opplever det hele som om det skjedde på nytt.

Tusen millioner stjerner og en venn – en orgeldansefortelling – er en tverrkunstnerisk forestilling for barn basert på orgelmusikk av den franske komponisten Jehan Alain og den klassiske fortellingen om Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry.
Forestillingen er utarbeidet med spesielt fokus på aldersgruppen 7-10 år. Forestillingens er beregnet til å bli spilt i et tradisjonelt kirkerom med et godt orgel og faste kirkebenker. Publikum blir plassert foran i koret med ryggen til alteret og ansiktet vendt mot kirkerommet og orgelgalleriet, og forestillingen utspilles i, mellom, på og rundt kirkebenkene.

Medvirkende: Gisle Hass, Erlend Samnøen. Organist/musikalsk ansvarlig: Lars Notto Birkeland. Iscenesetter/koreograf: Per Roar. Modellflyoperatør: Leif Bjørgo. Lys/lyd ansvarlig: Gunnva Meinseth.

Forestillingen er laget av Per Roar og Lars Notto Birkeland i samarbeid med dramaturg og co-regissør Kristin Hestad, scenograf Ebba Johansson og de øvrige medvirkende. Forestillingens premiere var på Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival i 2009 og den ble sist vist under Olavsfestdagene i Trondheim 2011.

Produksjonen er støttet av Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Kunstløftet i Norsk kulturråd og Oslo kommune.

Forestillingen spilles også:
Onsdag 16 november kl. 17.30 og 19.30
Torsdag 17 november kl. 17.30 og 19.30

 

Bookmark and Share
 
Tusen millioner stjerner og en venn

tittel: Tusen millioner stjerner og en venn

Tusen millioner stjerner og en venn

tittel: Tusen millioner stjerner og en venn

Tusen millioner stjerner og en venn

tittel: Tusen millioner stjerner og en venn

Tusen millioner stjerner og en venn

tittel: Tusen millioner stjerner og en venn