Sound of Freedom

Amund Sjølie Sveen

Sted: BBT, lille scene Tid: 15. november kl. 13.00 Målgruppe: fra 16 år/vgs Varighet: 60 min.

Et performance-foredrag om lydens fysikk, norsk våpeneksport, krigens evne til å skape mening, akustiske bazookaer og barnesanger brukt som tortur.

Som major Hilding Runar sier det: «Musikk kan forandre folks liv.» Eller som sersjant Mark Hadsell sier det: «Hvis vi spiller heavy rock for deg 24 timer i strekk, begynner hjerne- og kroppsfunksjonene dine å svikte, tankerekkene går saktere, og viljen din brytes. Det er da vi kommer inn og snakker med deg
Eller som forsvarsminister Grete Faremo sier det: «Det er med glede jeg kan konstatere at eksporten av norsk militært materiell til utlandet har opplevd en kraftig vekst de siste årene.» Eller som norske soldater i Afghanistan sier det: «Å være i kamp er verd de tre månedene uten sex... det er bedre enn puling!»

Amund Sjølie Sveen fortsetter sin dissekering av det norske selvbildet og egen kunstnerisk virksomhet. Etter oljenasjonen Norge i «The Norwegian Way», er det nå fredsnasjonen Norge det gjelder – i tillegg til lydens evne til å påvirke mennesker.

Konsept/tekst/musikk/regi/utøver: Amund Sjølie Sveen
Forestillingen spilles på engelsk.

Prosjektet er støttet av: Norsk kulturråd, Fritt Ord, Spenn.no
 

 

Bookmark and Share
 
Sound of Freedom

tittel: Sound of Freedom

credit: Elisabeth Høiberg

Sound of Freedom

tittel: Sound of Freedom

credit: Elisabeth Høiberg